Στο εστιατόριο “Ονείρων Γεύσεις” θέλαμε να προσφέρουμε, εκτός από ένα πανέμορφο περιβάλλον, παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα τα οποία διακρίνονται για την νοστιμιά τους αλλά και για τον εξειδικευμένο τρόπο παραγωγής και ψησίματος. Μία από τις απαιτητικές τεχνικές πετυχημένου ψησίματος είναι αυτός στη γάστρα.
Και όταν αναφέρουμε την γάστρα, μη πάει το μυαλό σας σε αυτό το μικρό σκεύος που τοποθετούμε στην ηλεκτρική κουζίνα για να ψηθεί. Ακολουθώντας πιστά την παράδοση, κατασκευάσαμε ένα κωνικό σκεύασμα από μαντέμι, στα άκρα και στο πάνω μέρους του οποίου, τοποθετούμε ένα παχύ στρώμα στάχτης και κάρβουνων. Αρχικά παρασκευάζουμε το μεγάλο ταψί με το αρνάκι και την πατάτα στην κουζίνα του εστιατορίου μας. Η αγαπημένη μας μητέρα συμβάλει στην προετοιμασία, καθώς γνωρίζει καλά τα μυστικά της συνταγής και ενός επιτυχημένου ψησίματος. Το ταψί στην συνέχεια τοποθετείται σε ειδική στρόγγυλη θέση δίπλα στην ψησταριά όπου έχουμε απλώσει αρχικά τα κάρβουνα στο κάτω μέρος της. Τελικά, το κωνικό σκεύος τοποθετείται πάνω από το ταψί και σκεπάζεται με τα υπόλοιπα κάρβουνα. Έτσι δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για ομοιόμορφο ψήσιμο κυριολεκτικά στη φωτιά.
Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό καθώς η γεύση που αποκτά το φαγητό μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτό που έχει ψηθεί σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Η παραπάνω τεχνική ψησίματος δεν είναι κάτι το οποίο μπορείτε να συναντήσετε εύκολα σήμερα, ακόμη και στα χωριά. Στο “Ονείρων Γεύσεις” σας την προσφέρουμε απλόχερα πλέον καθημερινά!